Taktil Massage

 

Unna dig en underbar form av lättmassage som ger djup avslappning och smärtlindring.

Taktil massage innebär en medveten och strukturerad beröring av huden - vårt första och största organ samt sinnesorgan - genom strykningar, tryck, och genom att hålla. Nervsystemet påverkas genom beröring med huden och signaler går till hjärnan. Genom den mjuka och omslutande beröringen och värmen producerar kroppen sitt eget lugn-och-rohormon Oxytocin, som både är en signalsubstans och ett hormon. Kroppens stresshormoner minskar. Beröringen ger smärtlindring och ger en ökad livslust och förväntansglädje.

Massagen är mycket behaglig, du blir helt inbäddad med varma handdukar och täcke och det är varmt i rummet. Behandlingen sker i en vilsam miljö utan störningar.

 

Taktil massage ger bland annat följande effekter:

  • Avslappning
  • Lugnare hjärtverksamhet
  • Smärtlindring
  • Stressreducering
  • Förbättrad sömn
  • Ökad blodgenomströmning i hjärnan
  • Ökad cirkulation
  • Bättre matsmältning
  • Förväntansglädje
  • Ökad kroppsmedvetenhet

Du kan se framemot ett par sköna timmar då Du blir väl omhändertagen! Fotbad och fika ingår. Behandlingen ges också på närliggande äldreboenden. Ge gärna dina nära och kära ett presentkort i form av en behandling.

Om beröring

Det finns givetvis mycket att säga om detta, och här är några av mina reflektioner.

 

Beröring är ett livsnödvändigt behov – en förutsättning för att vi ska leva och överleva.

 

Ett litet barn som ingen håller om, ingen tar hand om bokstavligt talat, dör i sin övergivenhet. Vår famn och våra händer talar till barnet, förmedlar trygghet och värme. Vi har alla en helande kraft i våra händer.

 

Våra händer spelar en viktig roll i kommunikationen mellan oss människor och i vårt sätt att handskas med världen.

 

Människor som vi tycker mycket om och som står oss nära visar vi med kramar och beröring att vi faktiskt gör det. Om någon slår sig och gör sig illa är vi snabbt framme och lägger våra händer på det ömma stället. Och det hjälper ju! Det beror att beröringsreceptorerna i huden ligger ytligare än smärtreceptorerna, så vid beröring blir de förstnämnda aktiverade och tar över ett tag. Smärtan lindras eller i bästa fall, försvinner.

 

Om någon är nedstämd eller är i kris, var ska man då lägga sina händer? När någon är trött och slutkörd? Oftast syns detta så tydligt på kroppsspråket. Hållningen blir kanske mer kutryggig och rörelserna spända. Att hålla handen, eller att hålla om en människa kan betyda så mycket. Det blir lättare att släppa taget om de känslor som han eller hon har hållit inne med kanske under lång tid, när någon finns nära och tar emot i en trygg miljö.

 

Taktil stimulering fungerar väldigt fint när livet är svårt: vid depression, sorg, sjukdom, överansträngning och vid utbrändhet. När du kommer hit kan vi välja att kombinera samtal med massagen, som ger en djupverkande effekt.

 

Även barn tycker mycket om att få taktil massage!

 

Det är lätt att ta våra mjuka händer för givet och glömma bort att de är bland våra viktigaste ”verktyg”.

Våra armar och våra händer är en förlängning av våra hjärtan!

 

Tänk så mycket vi gör med våra händer! Visst ska vi uppmärksamma dem med tacksamhet?